در این روش کاغذ شطرنجی طراحی شده فقط رنگ میشود و در چنین حالتی فقط یک بافنده ماهر میتواند از عهده بافت و پیاده کردن دقیق این نوع نقشه برآید و بدیهی است که بافندگان عادی و معمومی به سختی میتوانند نقشههای بدون نقطهچین را ببافد همانطور که قبلا گفته شد نقطه چین کردن نقشه باعث میشود تا محل دقیق قرار گرفتن هر رنگ بر روی چلهها مشخص شود و بدین ترتیب بافنده میتواند تشخیص دهد که در هر گره از چه رنگی استفاده کند.
اما بافندگان ماهر کمتر به این کار نیاز دارند مهارت آنها به آن حدی رسیده است که خود تشخیص میدهند که در هر رج چه رنگی را در محل کدام گره قرا ردهند.
ولی در اینجا این سوال مطرح میشود که آیا هر بافندهای که در کار بافت مهارت پیدا کرد میتواند از این روش استفاده کند.
جواب سوال فوق مثبت است زیرا هر بافندهای با اندکی مهارت میتواند این عمل را انجام دهد ولی، اینکه او تا چه حدی با طراحی و طراحی سنتی آشنا باشد و تا چه میزان بتواند طرح را به زیبایی هرچه تمامتر ببافد کاری است که احتیاج به ممارست مهارت و تجربه خاصی دارد.
نقطه چین کردن نقشه فرش مهارتی خاص را میطلبد فرد طراح ممکن است خود اقدام به نقطه چین کردن نقشه کند و یا ممکن است فردی به طور جداگانه کار نقطهچین کردن را انجام دهد . در هر صورت فرد نقطهچین کننده باید اطلاعات کافی از اصل طراحی سنتی، نقاشی، هندسه و …. داشته باشد برای مثال فرد نقطه زن برای پیاده کردن یک برگ به صورت نقطهچین باید از زیباترین حالت آن اطلاع داشته باشد که همه اینها ضمن اینکه به آگاهی و اطلاعات فنی طراحی مربوط میشود با تجربه به دست میآید این تجربه از زحمات طولانی و ممارست فراوان این افراد طی سالیان متمادی پدید آمده است بنابراین هر فردی به راحتی از عهده نقشههای نقطهچین نشده بر نمیآید و این امر مستلزم صرف وقت زیاد و دشواریهای فراوان میباشد.
برای یک بافنده ساده نقشه نقطهچین شده راحتتر و مطمئنتر است و از سوی دیگر کار با این نوع نقشهها زمان بافت را برای او پایین میآورد از این روش بیشتر در استان آذربایجان و بویژه شهر تبریز استفاده میشود در این منطقه بافندگان بسیار ماهری وجود دارند که به راحتی با این روش آشنا بوده و در کمال مهارت و توانایی به بافت اشتغال دارند.